Mini-documentaires

Mensen

De afgelopen jaren zijn veel ooggetuigen van de geschiedenis gefilmd. Hier vindt u, meestal in de vorm van korte impressies, de hiervan gemaakte mini-documentaires. Indien u de lange versies wilt zien, neemt u dan contact met ons op. Dat geldt evenzeer voor situaties waarin u de interviews of de gebruikte beelden wilt gebruiken voor eigen producties, evenementen of andere toepassingen.

Clifford Moulton, Corporal in the Polar Bear Division.

John Waddy, Colonel in the 1st Airborne Division

Herman van de Kaa, verzetsman uit Lunteren

Veterans from the UK at Oosterbeek War Cemetary

We will remember them

Herdenkingen

Herdenkingen zijn de manier om in gesprek te komen en te blijven over de geschiedenis. Wij stellen ons als doel om zoveel mogelijk herdenkingen bij te wonen om daarvan impressies te maken.

In een enkel geval, zoals de strijd in West-Arnhem tijdens de operatie Market-Garden, zijn wij actief betrokken bij de organisatie of nemen wij deel in de vorm van een kranslegging zoals bij de herdenking van de 101e Airborne Division.

Place to be

Plaatsen

Als u over de A28 rijdt ter hoogte van de afslag Maarn-Doorn ziet u een klein kerktorentje. Ik reed er jaren langs zonder enig idee te hebben van het gegeven dat dit torentje hét markeringspunt is voor zowel Kamp Amersfoort als voor het Russisch ereveld in Leusden.

En zo zijn er vele plekken in Nederland die enige historische verdieping goed kunnen gebruiken. Hier geven wij deze plekken vorm.

WB 3 in Kamp Amersfoort

The Pegasus Channel organiseert verschillende evenementen